Місто
Ваше місто:Обрати
067 452-39-37 Житомир 067 412-64-03 Вінниця
Наші адреси
067 452-39-37 Житомир 067 412-64-03 Вінниця

Історія бруківки

Історія бруківки

Мало хто замислюється про те, як і де, з'явилися перші дорожні і пішохідні елементи, такі як бруківка і плитка. Проте, інформація про походження та першому використанні даних будівельних матеріалів дає відповіді на багато історичні питання.

Вважається, що дороги з мощення покриттям з'являлися задовго до появи колеса. У міру розвитку людства дорожнє і пішохідне покриття також розвивалося. З'являлися спеціальні види бруківки, які застосовувалися в різних регіонах. Навіть сьогодні бруківка, покладена багато століть назад, виглядає цілком стерпно і може використовуватися за прямим призначенням (якщо історики і археологи дозволять).

Чому ж бруківка стала настільки популярною? По-перше, це стійкість до кліматичних змін. Бруківці не грозить дозвіл і деформація від снігу, дощу, вітру, різких перепадів температури. По-друге, це відносна недоступність. Так як виробництвом і обробкою займалися каторжні робітники, відповідно і дозволити її могли собі тільки еліти суспільства. Тому до початку 19-го століття бруківку, як дорожнього покриття бруківку можна було зустріти тільки у дворах знаті і вищого суспільства. Крім того, бруківка використовувалася тільки в великих містах, так як тільки в них вона окупилася.

Починаючи з XIX століття, коли виробництво бруківки стало менш витратним, її застосування стало більш поширеним. Багато європейських стали повністю викладати бруківкою. Прогулюючись по центру деяких з них, можна до сих пір пройтися по бруківці столітньої давності.

19.01.2017